fbpx

Privacy Statement

Wij weten het.. you have better things to do than reading a privacystatement. Wij van Bata Superstore zijn super blij met jou als klant van onze webshop via onze website (www.batasuperstore.nl) en vinden het heel belangrijk dat je zeker weet dat jouw persoonsgegevens bij ons in veilige handen zijn. We gaan zeer zorgvuldig en nauwkeurig om met deze gevoelige informatie en willen hier zo transparant mogelijk in zijn. Wij hebben onze privacyverklaring zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk beschreven, zodat het voor jou duidelijk is waar wij jouw gegevens precies voor gebruiken. Als je vragen hebt of wil je weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Bata Superstore via de gegevens onderaan dit statement.

CONTACTGEGEVENS

www.batasuperstore.nl
info@batasuperstore.nl
Europaplein 1
5684 ZC Best
0499 362 913

Jan van den Munckhof is de Functionaris Gegevensbescherming van Bata Superstore. Hij is te bereiken via info@batasuperstore.nl.

Hoe veilig zijn mijn gegevens?

Veiligheid gaat bij ons boven alles. Om ervoor te zorgen dat jij een soepel en ontspannen shopproces ervaart hebben wij bepaalde gegevens van je nodig. Alle gegevens die je bij ons achterlaat, slaan we via een veilige SSL-verbinding op in onze beveiligde database. Wat betekent dit precies zul je misschien denken? Dit betekent dat een aantal vertrouwenspersonen toegang heeft tot deze database. Automatisch betekent dit dat wie niets met jouw gegevens te maken heeft, hier ook niet bij kan. Daarnaast beloven we dat informatie alleen intern wordt gebruikt en dat er zonder jouw toestemming niets wordt doorverkocht aan derden voor commerciële of andere doeleinden.

Misschien vraag je je af hoe het zit met gegevens waar een derde partij bij betrokken is voor bijvoorbeeld betaal- of adresgegevens. Deze informatie wordt nooit gebruikt voor commerciële doeleinden en is er alleen om jouw bestelling succesvol af te kunnen ronden. Deze informatie wordt te allen tijden versleuteld verzonden. Wij werken alleen samen met partijen die werken volgens internationale veiligheidsstandaarden en leggen al onze samenwerkingen nadrukkelijk vast met een verwerkersovereenkomst.

Wat weten wij van jou?

Wij hebben informatie van je nodig onder andere op basis van gerechtvaardigd belang. Dit klinkt chique, maar is eigenlijk vrij simpel. We zijn namelijk een webshop vol mooie producten. Die willen we liever niet voor onszelf houden. We moeten dan natuurlijk wel laten weten dat we er zijn en daarom maken we gebruik van direct marketing. Daarnaast hebben we gegevens van je nodig om jouw bestelling succesvol bij je af te leveren. Deze gegevens verwerken we dan ook ter uitvoering van de koopovereenkomst die we met je aangaan, als je een bestelling in onze webshop plaatst. Om met elkaar in contact te blijven over ons aanbod en service, vragen we informatie van je om je ook na je aankoop nog te kunnen bereiken. Zo hopen we dat je met veel plezier nog eens een aankoop bij ons doet. Voor dit laatste vragen we natuurlijk wel eerst om je toestemming. Om precies te zijn kunnen we de volgende informatie van je verwerken:   

  • Voor- & achternaam: we willen je graag persoonlijk aan kunnen spreken.
  • Adres en woonplaats: de postbezorger moet natuurlijk wel weten waar hij die toffe musthaves af moet leveren.
  • Geboortedatum: deze kun je vrijwillig in je Bata Superstore-account registreren. Wij raden het wel aan, want hoe leuk is het om in de toekomst wellicht een cadeautje van Bata Superstore te krijgen op je verjaardag?
  • E-mailadres: via jouw e-mailadres kunnen we je op de hoogte houden van je bestelling en kun je jezelf abonneren op onze nieuwsbrief. Zo ben je er zeker van dat je geen nieuwtje van Bata Superstore meer mist. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Schrijf je via de homepage in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kunnen we je ook zo contacteren mocht je hebben deelgenomen aan een winactie en een prijs gewonnen hebben (want ja misschien val jij wel in de prijzen, yeah!)
  • Nieuwsbrieven formulier: Je kunt je gegevens online invoeren voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan alle updates via de mail. Uiteraard kan je je ten alle tijden afmelden voor deze service.
  • Telefoonnummer: mocht het gebeuren dat we je snel moeten bereiken, willen we graag kunnen bellen of whatsappen. Zo krijgen we nu eenmaal sneller contact dan via e-mail en worden eventuele issues nog sneller opgelost. Ook wordt jouw telefoonnummer doorgegeven aan de bezorgdienst, zo kunnen ze jou een sms’je sturen als ze in de buurt zijn met je pakketje.
  • Betaalgegevens: je bestelling betalen is noodzakelijk om tot uitvoering over te gaan en dit loopt via onze beveiligde betaalomgeving. We hebben je gegevens nodig om te kunnen koppelen met onze betalingspartners als iDeal, Visa en Mastercard. Uiteraard zijn we kritisch op onze partners. Zij tekenen er in een verwerkersovereenkomst voor zich netjes aan onze privacyregels te houden.
  • Bata Superstore-accountgegevens: je kunt een account bij ons aanmaken om makkelijker bestellingen te kunnen plaatsen, spaarpunten te krijgen en om inzage te krijgen in je bestelgeschiedenis en persoonlijke voorkeuren. Voor je account vragen we je om een wachtwoord aan te maken en verschillende gegevens in te vullen. 
  • Retourpercentage: om het milieu minder te belasten en geld te besparen willen we het aantal retouren verminderen. Daarom houden we over de afgelopen twee jaar bij hoe vaak je bestellingen plaatst en hoeveel je hiervan retourneert. 
  • IP-adres: je IP-adres wordt opgeslagen bij het plaatsen van een order. Via jouw IP-adres,, en wanneer je onze cookies accepteert, kunnen we je herkennen op de webshop. Op deze manier onthouden we je voorkeuren op basis van jouw klikgedrag en kunnen we je een passend advies geven. 
  • Gegevens die we verzamelen via cookies zoals website- en klikgedrag: om de functionaliteiten op onze website aan te kunnen bieden (zoals het chatvenster), inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers en om jouw advertentieaanbod te verbeteren gebruiken we cookies. Zie voor meer informatie hierover ons cookiestatement
  • Wij verzamelen via Google Analytics jouw gegevens om de website te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je websitebezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.
  • Sollicitatiegegevens: als je bij ons wilt komen werken of stagelopen moeten we natuurlijk weten met wie we te maken hebben en waarom we jou zouden moeten aannemen. Zie voor meer informatie hierover ons privacystatement voor sollicitanten. 
  • Overige gegevens: informatie die je ons geeft wanneer je contact met ons opneemt, een review schrijft of deelneemt aan een klanttevredenheid- of marktonderzoek.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@batasuperstore.nl dan verwijderen wij deze informatie.

Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?

Wij verwerken een aantal persoonsgegevens om aan jouw verwachtingen en behoeften te kunnen voldoen. Hieronder hebben we een duidelijk overzicht gemaakt waarin de gegevens staan voor de volgende doeleinden:

  • Het beantwoorden van vragen en verzoeken over producten (via chat, e-mail, WhatsApp, social media) via onze klantenservice;
  • Het aanmaken van een account (Bata Superstore-account);
  • Het afhandelen van een bestelling (levering, betaling en contact);
  • Het toesturen van een nieuwsbrief met informatie over onze (nieuwe) producten en aanbiedingen;
  • Het mogelijk maken om reviews te schrijven over onze producten en deze te publiceren op onze website;
  • Het mogelijk maken om deel te nemen (en hopelijk te winnen!) aan winacties;
  • Het bieden van de verschillende functionaliteiten op onze website, het verkrijgen van inzicht in het bezoekersgedrag en het verbeteren van jouw advertentieaanbod door het plaatsen van cookies
  • Het bieden van een gepersonaliseerde beleving van de website, advertenties en de nieuwsbrief;
  • Het uitnodigen voor en/of deelnemen aan een klanttevredenheid-of marktonderzoek;
  • Het verminderen van het aantal retouren;
  • Het overwegen van jouw sollicitatie voor een vacature of stage wanneer je bij ons solliciteert; 
  • Het overwegen van een samenwerking met jou als blogger of affiliate, wanneer je hiervoor een aanvraag indient.
  • Contact opnemen. Je gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Bata Superstore via de website. In dit contactformulier wordt alleen gevraagd om je voornaam en e-mailadres zodat wij je makkelijk en snel verder kunnen helpen met je vraag. Indien je ons belt met een vraag die we niet direct kunnen beantwoorden, zullen we gegevens vragen die nodig zijn om jou de gevraagde hulp te kunnen bieden zoals je naam, eventuele bedrijfsnaam en telefoonnummer.
  • Bata Superstore neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken van gevolgen kunnen hebben voor jou. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar bijvoorbeeld een medewerker van Bata Superstore tussen zit.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou te kunnen helpen.

Welke gegevens hebben wij van jou wanneer je een bestelling plaatst?

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij mogelijk informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij, en deze geven we weer door aan onze betalingspartners (iDeal, Visa en Mastercard). Voor het behandelen van je bestelling gebruiken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Naw-gegevens;
  • Factuuradres;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Geslacht;
  • Betaalgegevens;
  • IP-adres.

Deze gegevens hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond. Je factuurgegevens bewaren we tot 7 jaar omdat wij dat wettelijk verplicht zijn (fiscale bewaarplicht). Mocht je bij het plaatsen van een bestelling een account bij ons aanmaken of je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan bewaren we je gegevens zolang als nodig is voor die doeleinden.

Klantenservice

Je kunt ons bereiken via telefoon, mail, Facebook, Instagram en WhatsApp. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, bewaren we je gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer, IP-adres en inhoud van jouw bericht). Mocht het gebeuren dat je via social media contact opneemt met onze klantenservice, dan bewaren we het bericht en jouw accountnaam zodat we op je bericht kunnen reageren. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je op te nemen, omdat je ons gevraagd hebt om jouw contactverzoek in behandeling te nemen. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en tot zes maanden daarna. Op deze manier zorgen we ervoor dat je jouw verhaal niet twee keer hoeft te vertellen en komen we sneller tot de juiste oplossing. Jij helpt ons dan weer om onze service te verbeteren, want we leren veel van jou.

NIEUWSBRIEF

Je kunt je bij ons inschrijven voor verschillende e-mailnieuwsbrieven die we zo persoonlijk mogelijk maken. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste trends die bij jou passen en weet je alle acties en nieuwtjes rondom de collectie die te koop is bij Bata Superstore. De nieuwsbrieven worden opgesteld op basis van je gegevens, zoals vorige bestellingen, klikgedrag of het profiel dat je op onze website hebt aangemaakt via Bata Superstore. Jouw e-mailadres of woonadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Je e-mailadres of woonadres bewaren we voor de nieuwsbrief totdat je hiervoor uitschrijft.  Mocht je jezelf ingeschreven hebben, maar wil je liever niet meer op de hoogte gehouden worden (kunnen we ons niets bij voorstellen 😉)? Meld je dan af via info@batasuperstore.nl of de uitschrijflink onderaan iedere nieuwsbrief.

ANALYTICS

De gegevens die Analytics op de website verzamelt, zijn anoniem en dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Klanttevredenheids- en marktonderzoek

Wij doen er alles aan om jou een ultieme shopervaring te bieden bij Bata Superstore, maar helaas zien we niet altijd of dit gelukt is. Het is mogelijk dat we je per e-mail vragen om deel te nemen aan een vrijblijvend klanttevredenheid- of marktonderzoek. Dat doen we op basis van jouw toestemming. Deelname is niet verplicht, maar het helpt ons wel erachter te komen hoe wij onze service nog beter kunnen maken of ervoor kunnen zorgen dat onze collectie nog beter op jouw wensen aansluit. Als je deelneemt aan het onderzoek verwerken wij de respons die jij op het onderzoek geeft en je ingevulde persoonsgegevens. Wij bewaren de gegevens totdat het onderzoek is afgerond.

Affiliates en bloggers

We gaan graag de samenwerking met andere personen en partijen aan om samen nog meer succes te behalen. Om je aanmelding als publisher of blogger in overweging te nemen hebben wij je naam, contactgegevens en je bedrijfsgegevens of socialmedia-gegevens nodig. Deze gegevens verwerken wij ter voorbereiding van de samenwerkingsovereenkomst die we mogelijk met je aangaan. Als we gaan samenwerken bewaren we je gegevens zolang de overeenkomst loopt. Mochten we de overeenkomst niet met je aangaan bewaren we je gegevens niet.

Winacties

Als je mee wilt doen met een van onze winacties kan het zijn dat we vragen naar je naam, adres, e-mailadres of socialmedia-account. Op deze manier kunnen we je bereiken als jij een van de gelukkige winnaars bent en meten we ook gelijk de respons op onze acties. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je op te nemen, omdat je ons gevraagd hebt om jouw deelname in behandeling te nemen. Wij bewaren deze informatie totdat de actie is afgelopen en drie maanden daarna. Zo kunnen we bij vragen over de actie na afloop hiervan je informatie er makkelijk bij pakken.

Hoelang bewaren we jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren je persoonsgegevens voor langere tijd, maximaal 7 jaar, maar nooit langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Delen wij persoonsgegevens met derden?

Wij verkopen jouw gegevens nooit aan derden! Deze informatie zal uitsluitend verstreken worden indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Bata Superstore en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar nl.super-store@bata.com. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Bata Superstore wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: autoriteitpersoonsgegevens.nl.

HOE WIJ PERSOONSGEGEVENS BEVEILIGEN

Bata Superstore neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact via het telefoonnummer 0499 – 362 913 of stuur een mail naar info@batasuperstore.nl.

Bata Superstore heeft de volgende maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beveiligen:

– TLS (voorheen SSL) Wij versturen je gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Kan het privacy statement worden gewijzigd?

Wanneer onze webwinkel of iets in onze voorwaarden wijzigt, moeten wij natuurlijk ook het privacystatement aanpassen. Let dus altijd op de datum bovenaan dit statement en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen per e-mail aan je door te geven.

Wat zijn mijn rechten?

Jij bent de baas over je eigen gegevens. Dit betekent dat jij de volgende rechten hebt:

-Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;

-Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;

-Het laten corrigeren van fouten;

-Het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens;

-Intrekken van toestemming;

-Het beperken van jouw gegevensverwerking;

-Jouw persoonsgegevens in digitaal leesbaar standaardformaat verkrijgen om deze over te dragen;

-Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;

-Het recht met betrekking tot automatische besluitvorming en profilering, oftewel het recht ons te vragen hoe beslissingen tot stand zijn gekomen en na te laten gaan of deze beslissingen terecht zijn. 

Wil je jouw persoonsgegevens inkijken? Of wil je misschien iets wijzigen of laten verwijderen uit ons systeem? Geen probleem, daar heb je zeker recht op. Je persoonlijke gegevens kun je inzien of wijzigen in Bata Superstore-account. Mocht je nog vragen hebben of wil je je gegevens definitief laten verwijderen, neem dan contact op met onze behulpzame klantenservice of via info@batasuperstore.nl

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan je verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd als het verzoek complex is. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je ook op de hoogte blijven van onze acties & events meld je dan hier aan voor onze e-mail nieuwsbrief.  Ontvang informatie over nieuw arrivals, trends, aanbiedingen, acties, extra’s & meer!